miikaaulio.net
Pääsivut
  file:miika
  harjoittelu
  harjoittelu II
  välineet
  yhteistyössä
Sydney 2000
  sydney
  sydney II
  sydney III
Aθήα 2004
  ateena 2004
北京市 2008
  peking blog
Matkustaminen
  matkakohteet
  vinkit
  oseania
Muuta
  beiter
  ais
  2003 tilasto
  2004 tilasto
  teesit
  talviammuntaa
  laukaisu
  sälää
  amo2002
Linkkejä
  linkit
Palaute
  postia

Jousiammuntaa uusilla kuvioilla

Keväällä 2016 aloitettiin työt Timpan ja Anteron kanssa Sherwood Shopissa!

 


Paluu arkeen
Koitinpa katsoa jakson Big Brotheria, jotta voisin sujuvasti osallistua kahvipöytäkeskusteluihin siitä, kuka on ihQ ja kuka on inhokki. Noin 8 minuutin jälkeen kun pikkuaivoissa alkoi tapahtua sulamista jouduin vaihtamaan kanavaa. Miten on mahdollista, että on löydetty tusina noin debiiliä ihmistä? Mensan jäsenyys olisi kollektiivisella äo:llakin tiukassa.
01.09.08 12:39

Jos ei demokratia toimi niin kokeillaan sosiaalidemokratiaa
Kunnallisvaalit lähestyvät, ja on aika Poliittiselle Kannanotolle

Kymmenen henkeä menee joka ilta ulos syömään illallista. Lasku kaikille yhteensä on 100 euroa. Jos he jakaisivat laskun samassa suhteessa kun maksamme tuloveroa, jako menisi suunnilleen näin: Neljä ensimmäistä - köyhimmät - eivät maksaisi mitään, viides maksaisi 1 euron, kuudes maksaisi 3 euroa, seitsemäs 7 euroa, kahdeksas 12 euroa, yhdeksäs 18 euroa. Kymmenes - rikkain - maksaisi 59 euroa.

He päättivät jakaa laskun niin. He söivät illallista joka päivä ja tunsivat itsensä suhteellisen tyytyväisiksi. Kunnes eränä päivänä ravintoloitsija päätti antaa heille alennusta. “Koska olette niin hyviä asiakkaita”, hän sanoi, ” saatte 20 euroa alennusta”. Illallinen kymmenelle maksaisi vastedes vain 80 euroa.

Mutta miten alennus jaettaisiin heidän kesken? 2 euroa per nuppi? Mutta neljä söi jo ilmaiseksi. Tasan kuuden maksajan kesken ? 3,33 euroa? Ravintoloitsija ehdotti että olisi oikein säilyttää suurin piirtein aikaisempi maksusuhde.

Tulos oli että viides sai syödä ilmaiseksi, kuudes maksoi 2 euroa, seitsemäs 5 euroa, kahdeksas 9 euroa, yhdeksäs 12 euroa ja kymmenes 52 euroa. Kaikki kuusi saivat alennusta ja neljä ensimmäistä söivät edelleen ilmaiseksi.

Mutta illallisen jälkeen ravintolan ulkopuolella synty kahakka. “Minä säästin vain 1 euron kahdestakymmenestä”, aloitti kuudes. “Mutta kymmenes tienasi 7 euroa!”

“Aivan!” jatkoi viides. “Minäkin sain vain 1 euron. Se on epäoikeudenmukaista, rikas öykkäri sai seitsemän kertaa enemmän kuin minä!”

“On se niin väärin”, jatkoi seitsemäs. ” Miksi öykkäri saa 7 euroa, kun minä sain vain 2 euroa ?”

“Hetkinen!” huusivat neljä ensimmäistä yhteen ääneen. “Me emme saaneet mitään! Köyhiä riistetään!” Kaikki yhdeksän vetivät yhdessä kymmenennettä kunnolla turpiin.

Seuraavana iltana hän ei tullutkaan illalliselle, joten muut yhdeksän söivät ilman “öykkäriä”. Kun lasku tuli, heiltä puuttui 52 euroa.
27.08.08 09:52

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Next >>

Fiilistelykuvia


w w w . M i i k a A u l i o . n e t - © M i i k a A u l i o