miikaaulio.net 
Pääsivut
  file:miika
  harjoittelu
  harjoittelu II
  välineet
Sydney 2000
  sydney
  sydney II
  sydney III
Aθήα 2004
  ateena 2004
北京市 2008
  peking blog
Matkustaminen
  matkakohteet
  vinkit
  oseania
Muuta
  beiter
  ais
  2003 tilasto
  2004 tilasto
  talviammuntaa
  laukaisu
  sälää
  amo2002
Linkkejä
  linkit

AIS

Olen saanut kunnian viettää mielenkiintoisia päiviä KiSik Leen, Australian päävalmentajan kanssa. Ennen ryhtymistään Australian valmentajaksi vuonna 1996, Lee oli Korean joukkueen valmentajana 16 vuotta. Hänen tietotaitonsa on jotain, mihin en ole koskaan aikaisemmin törmännyt. Esimerkiksi kaikki ammuntatekniikkaan liittyvät asiat on testattu EMG:llä, tasapaino-alustalla tai sitten niille on olemassa biomekaaninen peruste. Olen oppinut ammuntatekniikasta enemmän näiden päivien aikana kuin vuosiin. Juttelin viime viikolla Tim Cuddihyn kanssa ammuntaharjoittelusta, ja hän kertoi ampuvansa noin 80 000 laukausta vuodessa. Seurattuani heidän harjoitteluaan useiden päivien ajan, en pidä määrää liioiteltuna. Leen kanssa asiasta keskustellessani hän valitteli, että koulun takia (Tim on 16- vuotias) laukaisumäärät jäävät harmittavan alhaisiksi...Tim pitää ilmeisesti välivuoden koulusta ja keskittyy pelkästään harjoitteluun.

Tulokset vuoden 1996 jälkeen ovat varsin vaikuttavat; Joukkue sisä-MM 1998, Olympiakultaa 2000 (Simon Fairweather), Junioreiden MM kulta ( Tim Cuddihy) ja hopea (David Barnes) 2001, David Barnes 1366 FITA 2002, FITA MM-kilpailut New York 2003 Pronssi (David Barnes) ja 4. sija ( Tim Cuddihy).

Alla muutama kuva Australian Institute of Sportin jousiammuntakeskuksesta. Kuvat ovat linkkejä suurempiin kuviin.

AIS ulkoa Peiliharjoittelua
Jousiammuntakeskus ulkoa. Peiliharjoittelua harjoitusjousella.
Ammuntalinja sisällä Ammuntaa sisältä ulos
Ammuntatila sisältä ulos, sekä valmentajien toimistotilat. Hallin perälle tulee voima-anturit lattiaan (force platform), sekä videointipiste. Talvisin voi ampua sisältä ulos ikkunan kautta. Kuvassa vasemmalla Jim Larven, Archery Australian CEO, kyltin takana Matthew Lee, apulaisvalmentaja

 w w w . M i i k a A u l i o . n e t - © M i i k a A u l i o